DETAYLI BİLGİ ALIN İLETİŞİME GEÇİN

Genel Bilgiler

Eğitim Ücreti:
Ücretsiz
Eğitim Başlangıç Tarihi:
30.03.2019
Eğitim Bitiş Tarihi:
20.04.2019

Bu ders bağlamında iç siyasal dinamikler dış boyut ihmal edilmemek suretiyle ele alınacak, siyasetin zayıflığının nasıl güvenlik zaafiyetine dönüşebildiği sorgulanacaktır. Konuyla ilgili teorik yaklaşımlar, tartışmalar ve değerlendirmelere geri dönülerek Batı Afrika ülkeleri gerçekliklerine göre yeniden gözden geçirilecektir. 

Eğitim Detayları

Batı Afrika siyasetini anlamak, sömürgeciliğin mirasını ve sömürgecilik sonrası oluşan dinamikleri doğru okumayı gerektirmektedir. Zira bir alt bölge olan "Batı Afrika"nın bizatihi kendisi sömürgecilik döneminin arkasında bıraktığı bir oluşuma işaret eder. Neokolonyalizm ve bağımlılık, etnik ayrımcılık, kişiselleştirilen ve belli bir elit içinde tutulan iktidar biçimleri, yolsuzluk ve kurumsallaşmama gibi faktörler Batı Afrika ülkelerinin siyasi hayatlarını doğrudan etkilemektedirler. Böyle bir coğrafyada uluslararası terör, güvenlik sorunu olmak bakımından siyasi istikrarsızlıktan sonra gelmektedir. Devletlerin ve kurumların oluşum süreçlerinden itibaren ortaya çıkan arızalar, güvenlik sorunlarının çözümüne engel olmaya devam etmektedir. Sivil-asker ilişkilerinin kırılgan yapısı, ekonomi ve siyasetin dış bağımlılıkları, elitlerin birey ve grup çıkarlarına dayalı siyasi pozisyonlar edinmesi güvenlik sorunlarının çözülememesinde birinci derecede etkiye sahiptir. Bu ders bağlamında iç siyasal dinamikler dış boyut ihmal edilmemek suretiyle ele alınacak, siyasetin zayıflığının nasıl güvenlik zaafiyetine dönüşebildiği sorgulanacaktır. Konuyla ilgili teorik yaklaşımlar, tartışmalar ve değerlendirmelere geri dönülerek Batı Afrika ülkeleri gerçekliklerine göre yeniden gözden geçirilecektir. 

Eğitmenler

Mezunların Gözünden

Afrika Vakfı 2015 yılında Afrika üzerine eğitim ve araştırmalar yapan Ankara merkezli bir sivil toplum örgütü olarak faaliyetlerine başladı.

İletişim Bilgileri
  • 0 (312) 235 05 10
  • [email protected]
  • Hacettepe Mh. Gelin Sk. No: 8, 06230, Altındağ/Ankara, Türkiye
Takip Edin

Ortadoğu Vakfı, Ortadoğu ile ilgili sosyal, ekonomik, kültürel, siyasi ve diğer alanlarda faaliyetler yürütmek ve çalışmaları desteklemek amacı ile 2015 yılında Ankara’da kurulmuştur.

İletişim Bilgileri
  • 0 (312) 235 05 10
  • [email protected]
  • Hacettepe Mh. Gelin Sk. No: 8, 06230, Altındağ/Ankara, Türkiye
Takip Edin