Ders kitaplarındaki temsilin toplumlar arası yakınlaşma için önemine binaen bulgularımızı çeşitli kurumlardan gelen araştırmacı ve uygulayıcılarla paylaştık.
Katılımlarıyla çalıştayımızı onurlandıran Sayın Büyükelçimiz İsmail Çobanoğlu’nun da ifade ettiği gibi, çalıştayımızın ders kitaplarındaki temsilin Sudan ve Türkiye toplumları arasında dayanışmayı artıracak şekilde yeniden değerlendirilmesi için bir vesile olmasını umuyoruz.
Ev sahipliği için Hartum Üniversitesi’ne ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamed Alnil’e, samimi ve etkin moderatörlüğü için Doç. Dr. Tarık Muhammed Nur Ali hocamıza, katılımları ve yorumlarıyla çalışmamıza yaptıkları katkılar için tüm dinleyicilerimize çok teşekkür ederiz.
Emekleriyle etkinliğimizin başarıyla gerçekleşmesini sağlayan Eğitim Müşavirimiz Gökhan Bozbaş'a ve asistanı Mustafa Mohammed'e, Türkiye Maarif Vakfı Koordinatörümüz Nedim Aslan'a, başta Sayın Büyükelçi olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçiliği'nin kıymetli mensuplarına şükranlarımızı sunarız.
Afrika Vakfı 2015 yılında Afrika üzerine eğitim ve araştırmalar yapan Ankara merkezli bir sivil toplum örgütü olarak faaliyetlerine başladı.
Ortadoğu Vakfı, Ortadoğu ile ilgili sosyal, ekonomik, kültürel, siyasi ve diğer alanlarda faaliyetler yürütmek ve çalışmaları desteklemek amacı ile 2015 yılında Ankara’da kurulmuştur.