Program sonunda katılımcılar, Körfez ülkelerinin bölgesel ve küresel arenadaki rolünü daha iyi analiz edebilme yetisi kazanarak, stratejik bir perspektif edinmiş olacaklardır.
Körfez Siyaseti ve Dış Politikası Okuma Grubu, katılımcıların Körfez ülkelerinin siyasi yapıları, tarihsel gelişimleri ve dış politika dinamiklerini kapsamlı bir şekilde öğrenmelerini amaçlamaktadır. Program, katılımcılara metodolojik bir çerçeve sunarak başlamaktadır. Orta Doğu çalışmalarına yönelik bu metodolojik yaklaşımın ardından, grup çalışmalarıyla desteklenen kavramsal ve teorik açıklamalar yapılır. Osmanlı sonrası süreci ve ulus-devlet inşasını kapsayan tarihsel arka plan sunumuyla, Körfez ülkelerinin bugünkü politik yapılarının temelleri anlaşılır hale gelir.
Körfez siyaseti ve dış politikasına dair temel teorik yaklaşımlar ve ilgili kavramlar, uluslararası ilişkiler teorileriyle bağlantılandırılarak analiz edilir. Bu bağlamda, Körfez’in siyasal sistemi ve toplum yapısı ele alınır ve her bir ülkenin – Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn – kendine özgü siyasi yapısı ile dış politikası derinlemesine incelenir. Program sonunda katılımcılar, Körfez ülkelerinin bölgesel ve küresel arenadaki rolünü daha iyi analiz edebilme yetisi kazanarak, stratejik bir perspektif edinmiş olacaklardır.
Afrika Vakfı 2015 yılında Afrika üzerine eğitim ve araştırmalar yapan Ankara merkezli bir sivil toplum örgütü olarak faaliyetlerine başladı.
Ortadoğu Vakfı, Ortadoğu ile ilgili sosyal, ekonomik, kültürel, siyasi ve diğer alanlarda faaliyetler yürütmek ve çalışmaları desteklemek amacı ile 2015 yılında Ankara’da kurulmuştur.