Bu seminer kapsamında Ortadoğu tarihi, verili literatürün ötesine geçerek katılımcılara anlatılacaktır.
Bu seminer kapsamında Ortadoğu tarihi, verili literatürün ötesine geçerek katılımcılara anlatılacaktır. Seminerde, Ortadoğu halklarının sahip olduğu siyasal ve toplumsal gelenek ve kültürün modern dönemdeki gelişmeleri nasıl etkilediği üzerinde durulacak, ayrıca eleştirel tarih yazımı perspektifinden Batılı Ortadoğu tarihi incelenecektir.
Amaç: Bu seminerin amacı, bölge tarihine ilgi duyan kişilere temel dönüm noktalarını dikkate alarak bir arka plan sağlamaktır.
İçerik: Seminer içeriği büyük ölçüde siyasi, iktisadi ve toplumsal faktörlerin kesişmesini ele alacak şekilde, bölge siyasetine etki eden iç ve dış unsurların beraberce ele alındığı bir çerçevedir. Bölgenin Osmanlı hakimiyetine girmesinden günümüze kadar olan olaylar ele alınmaktadır.
Seminerin Temel Kaynakları: Albert Hourani, Arap Halkları Tarihi.
William Cleveland, A History of the Modern Middle East. James Gelvin, Arab Uprisings.
Öğrenci Kazanımları: Seminer katılımcıları bölge tarihi hakkında dönemlendirmeler çerçevesinde bilgi sahibi olacaklardır.
Afrika Vakfı 2015 yılında Afrika üzerine eğitim ve araştırmalar yapan Ankara merkezli bir sivil toplum örgütü olarak faaliyetlerine başladı.
Ortadoğu Vakfı, Ortadoğu ile ilgili sosyal, ekonomik, kültürel, siyasi ve diğer alanlarda faaliyetler yürütmek ve çalışmaları desteklemek amacı ile 2015 yılında Ankara’da kurulmuştur.